Кои храни носят лош късмет на новогодишната трапеза?

Вижте кои са
30 дек 2022 22:45, Михаела Лазарова
22
Кои храни носят лош късмет на новогодишната трапеза?
Снимка: Istock

Настъпването на новата година е специален момент за нас. Правим равносметки, но и планове за това какво ще приготвим за празничната трапеза. Надяваме се новата година да има добро начало и през всичките 12 месеца да се радваме на повече късмет. Разбира се, когато става въпрос за празник, суеверията винаги се прокрадват. Освен храните за късмет, с които ще нагостим близки и приятели, следим и за такива, които е добре да не слагаме на новогодишната трапеза, тъй като се смята, че носят лош късмет. Кои са? Вижте в следващите редове.

Птиче месо

Ако не искате късметът ви да отлети в навечерието на Нова година, тогава заменете птичето месо на празничната трапеза с друго. Според някои суеверия, кокошки, гъски, пуйки и т. н. обикновено се разхождат в мръсотия и там намират храната си. Ето защо се смята, че е на беднотия, ако на празничната трапеза сервираме птиче месо.

Яденето на нещо с крила в навечерието на Нова година също се счита за лош късмет, тъй като може да се приеме, че вашето щастие отлита.

Тест: Късмети от баницата според зодията

Омари и раци

Въпреки че се смятат за деликатес, в навечерието на Нова година не бива да залагаме на тези изискани храни, гласи суеверието. Ракообразните се движат настрани и назад (особено ако са застрашени от хищници), а това се смята за лош късмет. Според австрийците например, консумирането на нещо в навечерието на Нова година, което се движи назад, означава, че през следващата година ще имаме повече неуспехи. Това важи и за скаридите. Заложете на морски дарове, които се движат в посока напред.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прасето интересно къде се разхожда?
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"....кокошки, гъски, пуйки и т. н. обикновено се разхождат в мръсотия и там намират храната си." Това е намерила авторката!
8
2
 
12
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Тези суеверия от къде ги изкопахте? Може ли да ги четем/чуваме за пръв път и веднага да се включим в движението на вярващите? В тази държава само иммбецилли ли останаха? Празноглавци!
7
12
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Тези които се внасят с изтекъл срок на годност от Турция под егидата на Бойка калдъръм кадъна и харем гроб? Които пак демонстрирах, че Гешетурата е просто башибозук в ръцете на Бойка бясната кадъна която иска да затрие българския народ за да освободи терен за правоверните на султана си Ердоган.
6
2
 
12
 
! Отговори
АБВ преди 1 година
Мише, ти си най- добрата, ти си върха, ти си пример за новите драскачи, ти трябва да издадеш книга , в която да са всички твои публикации. Не забравяй онази за миризмата на скротума!
5
1
 
10
 
! Отговори
Лош късмет преди 1 година
Със сигурност, ако не си хапнете кокошка, може да изкукуригате...!
4
2
 
9
 
! Отговори
Rumbo преди 1 година
Продължавате да копаете дъното... Браво! Страхотна реклама.... ***
3
4
 
27
 
! Отговори
Снобарски работи преди 1 година
Колко бездомни и гладни хора ще прекарат утрешната нощ по улиците и ако някой им подаде нещо за ядене, дали ще се замислят какъв късмет ще им донесе.
2
1
 
16
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Чувал съм, че развалените храни носят лош късмет, но щом в статията не са написани, може да ги атакувате здраво между наздравиците. :))
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нова година, дома, на картофи